P.A.U. Education


DE ROAD SAFETY AWARDS VAN DE EUROPESE COMMISSIE IN DE KIJKER


INZICHT

De Excellence in Road Safety Awards zijn een van de speerpunten van het Europees Handvest voor de Verkeersveiligheid. De EU bekroont hiermee innovatieve initiatieven voor verkeersveiligheid die levens helpen redden op de Europese wegen. Voor het tweede jaar op rij bundelde Edelman Brussel de krachten met P.A.U. Education om de awards in de hele Europese Unie meer bekendheid te geven bij journalisten, bloggers en organisaties met een belang in verkeersveiligheid.

IDEE

Samenwerken met de media, met impact

We hebben een doelgerichte toenaderingsstrategie voor de media uitgewerkt om de zichtbaarheid van de awards te verhogen en het engagement van de Europese Commissie te promoten. We zijn vertrokken vanuit meerdere invalshoeken om een grote verscheidenheid aan journalisten op nationaal en pan-Europees niveau aan te trekken. We hebben organisaties met aandacht voor verkeersveiligheid uitgenodigd op de prijsuitreiking en gevraagd om de awards in hun omgeving meer aandacht te geven. Onder meer de EU-Commissaris voor Vervoer, de Belgische federale minister van Mobiliteit en de motorsportkampioen/sportcommentator Didier de Radiguès tekenden present. Het team wist hiermee de aandacht te trekken van de nationale correspondenten in Brussel, de Belgische dagbladen, de jongeren, lifestyle- en sportjournalisten en de bloggers.

IMPACT

Onze strategie bleef niet zonder resultaat. Het team werkte samen met meer dan 60 journalisten uit 8 Europese landen, de voornaamste pan-Europese spelers die vanuit Brussel opereren en een selectie gespecialiseerde platforms voor belanghebbenden. De awards zijn in de media gekomen in diverse doelmarkten als Denemarken, Spanje, Polen en het Verenigd Koninkrijk. We hebben ook nieuwe publieksgroepen gesensibiliseerd. Dit zou in de toekomst tot een hogere participatie en bijgevolg tot een betere verkeersveiligheid in Europa moeten leiden.

Please update your browser.

This website requires Chrome, Firefox, Safari or Internet Explorer 9+